Tiramisu

Tiramisu Fjellheim

 

Du trenger:

1 pk fingerkjeks

500 gr mascarpone 

3 dl pisket fløte

2 eggeplommer

1 ss sukker

2 eggehvitter

1 ss brunt sukker

1/2 plate kokesjokolade el 3 ss kakao

 

Pisk krem og bland med mascarpone. Bland 2 eggeplommer med 1 ss sukker og vend inn piskede eggehvitter. 

Så vendes eggeblandingen inn i mascarponekremen, og det brune sukkeret haes i tilslutt.

 

Kjeksen dyppes raskt i hver ende i et krus espresso og legges i bunnen av en form. 

Så har du et lag med ostekremblanding, fortsett å legge lagvis, før du avslutter med et dryss kokesjokolade el kakao

 

Noen ganger bruker jeg Amaretto i espressoen, sitronskall i kremen…. Improviserer, og koser meg.

 

Det sies at det er like mange varianter av denne, som det er Italienske husmødre..;-)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg