I dag er det gatefest i vår lille, store gate.
En gate med barn, ungdommer og voksne i ulike aldre.
Mange firbeinte er det også her, forresten.
Vi dyrker squash i vår hage, og forleden dag kom vår nærmeste nabogutt på 13 år og lurte på om vi kunne lage en squash-rett sammen. Han har dyrket squash selv i år, og hadde med et stort og flott eksemplar.
De fleste i gata har nok fått med seg at jeg ivrer etter å lage mat fra bunnen.
Kan det koseligere bli når våre poder er med i kjøkkenet, både naboers poder, tantebarn og egne barn er en glede å ha med i kjøkkenet.
De er så herlig lærevillige, dyktige og stiller så mange spørsmål som lærer meg mye også.
Jeg er selv vokst opp med lidenskap for mat, fra mamma, pappa, besteforeldre ..
Uansett, her er resultatet fra vår squash a la lasagne i kjøkkenet.
Nå er den klar for årets gatefest💚
Ingredienser:
2 løk
4 fedd hvitløk
3 bokser tomater
1 ss tacokrydder
3 ss tomatpuré
1 god neve hver av hakket persille og basilikum
2 dl fløte ( her kan du bruke laktosefri )
3-4 ss soyasaus ( gir mer fyldig smak enn salt)
2 poser ferdigrevet ost
1 stor squash el flere små
Tacokrydder:
3 ts hver av:
malt cumin
koriander
tørket oregano
cayennepepper
pepper
sennepsfrø
hvitløkspulver
1 ss paprikapulver, gjerne røkt, vi røyker selv.
Denne blandingen er husets egen, du kan variere og finne din egen mix tilpasset både barn og voksne. Jeg bruker aldri salt i blandingene av krydder uansett. Det haes i og smakes til. Viktig
, særlig der en bruker smeltet ost og andre ting som har mye salt i seg.
Dette er en stor porsjon, her brukt som tilbehør blant masse annet.
Del opp squashen i ca 2 cm tykke skiver, ta ut kjerner og dryss over litt salt for å trekke ut veske.
Etter min 1/2 time tørkes skivene godt.
Lag sausen:
Surr løken og hvitløken myk i olje, tilsett tomatpuré og rør den godt inn, så krydderet, urtene og tomatene, tilslutt fløten.
La det småputre litt til fløten er litt innkokt.
Legg så ett lag squashskiver, så ost, og deretter tomatsaus
Fortsett og avslutt med sausen og topp med ost.
Stek på 150 gr i ca 1 time.
Viktig å smake underveis😊Dyktig medhjelper👍