Torsk i godform:
Torsken var fersk fra fjorden denne dagen og fikk selskap av:
3 dl fløte
1 lime
sjampinjong, nå i sopptiden blir det egenplukket
persille
selleripersille, kan sløyfes, vi har denne urten på hytta
gressløk el purre
1 liten pose aspargesbønner
1-2 ss mel
3-4 ss rekeost
Til potetene:
ca 50 gr smør
dill
flaksalt
Her er fremgangsmåte:
Legg torskefileter, ca 800 gr i en ildfast form og ha saft av en lime over.
Dekk med folie.
Sett i ovn på 170 gr og la torsken bake i ca 12 min.
Ha saften av en limen og fløten i en kjele, kok opp og tilsett rekeost.
Så helles kraften fra fisken over i kjelen, tilslutt drysses melet i kjelen mens du pisker godt.
Legg sopp og aspargesbønner i formen og ha sausen over fisken, stek videre til fisken er passe fast, uten folie. Det tar ca 10 min på 220 gr.
Poteter:
Her deilig norske nypoteter, kokes med skall og stekes brune i panne i godt smør, så vendes de i dill og får et lett dryss flaksalt over.
Dette er nok til 4 voksne
Fra fjord til bord på hytta💦🛶
Dette ser helt nydelig ut! Nam nam 🙂