Her servert med deilig linserett, oppskrift på denne finner du under middager.
Etter mye prøving kom vi frem til denne.
Lammepølse “Fjellheim” .
En utfordring siden jeg ikke kan spise svin:
2 kg malt lammekjøtt
1 ts salt
3 dl lammekraft
5 ss gås/andefett
1 boks fetaost
2 fed hvitløk
1 ss maizenamel
1 ts spiscumin,
1/2 ts knust fenikkelfrø
2 ts salvie
2 ts røkt paprikapulver
2-3 ts pepper
1-3 ts løkpulver
1-ts malt korianderfrø
Slik gjør du:
2 kg malt lammekjøtt blandes med 1ts salt, 3 dl lammekraft, 5 ss gåse/ andefett, 1 blokk fetaost, 2 fedd presset hvitløk, 1 ss maizennamel.
Tilsett krydderet.
Bland, prøvestek, smak og juster.
Fylles i kroktarm, fryses ferske og varmes langsomt opp, gjerne i gåse/ andefett på middels varme ca 8 min på hver side.
Guffes opp på slutten ca 1 min på hver side og hviler i 2 min. Viktig for å holde på saftigheten.
Ca samme på grill.
Og denne egenkomponerte lammepølsa ble vi for første gang 100% fornøyde med 🙂ferdig resultat.Miro, vår firbeinte lykkepille følger med slik barna våre gjorde❤️Her kvernes det.
Ååh, ser kjempe godt ut! 😀
Veldig glad i disse i familien, og det er så gøy å lage pølser😃👍Tusen takk❤️