Lammepølser Fjellheim.

Her servert med deilig linserett, oppskrift på denne finner du under middager.

 

Etter mye prøving kom vi frem til denne.

Lammepølse “Fjellheim” .

En utfordring siden jeg ikke kan spise svin:

2 kg malt lammekjøtt

1 ts salt

3 dl lammekraft

5 ss gås/andefett

1 boks fetaost

2 fed hvitløk

1 ss maizenamel

1 ts spiscumin,

1/2 ts knust fenikkelfrø

2 ts salvie

2 ts røkt paprikapulver

2-3 ts pepper

1-3 ts løkpulver

1-ts malt korianderfrø

 

Slik gjør du:

2 kg malt lammekjøtt blandes med 1ts salt, 3 dl lammekraft, 5 ss gåse/ andefett, 1 blokk fetaost, 2 fedd presset hvitløk, 1 ss maizennamel.

Tilsett krydderet.

Bland, prøvestek, smak og juster.

Fylles i kroktarm, fryses ferske og varmes langsomt opp, gjerne i gåse/ andefett på middels varme ca 8 min på hver side.

Guffes opp på slutten ca 1 min på hver side og hviler i 2 min. Viktig for å holde på saftigheten.

Ca samme på grill.

Og denne egenkomponerte lammepølsa ble vi for første gang 100% fornøyde med 🙂ferdig resultat.Miro, vår firbeinte lykkepille følger med slik barna våre gjorde❤️Her kvernes det.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg