Lammerull Fjellheim

Lammerull:

Lag en krydderblanding av:

1 ts hver av malt nellik

ingefær

muskatnøtt

pepper

allehånde 

2-3 ts salt

2 ts gelatinpulver. 

 

Gni det inn på lammesiden. Legg på så mye avskjær det er plass til, eller kjøp litt ekstra lammekjøtt i butikk om en ikke har et helt slakt som her. 

Rull stramt sammen og sy. 

La kyddderet trekke inn i kjøleskap over natta. 

Ta ut og pakk rullende inn i klede/ gassklut, knyt godt til m hyssing rundt rullen, trekk i lettsaltet vann, med løk gjerne laubærblad og hel pepper, på ca 80 gr i en drøy time pr kilo. 

Vi brukte termometer i rullen og tok de ut på 70 gr. 

Våre trakk i lammekrafta som allikevel sto på ovnen og det ble supert. 

Legg i press på ca 4/5 kg til rullen er avkjølt. 

Vi bruker ildfastform med murstein oppå. Klipp opp og smak. 

Frys ned i porsjoner.

 

Dette er vår fremgangsmåte, er veldig ydmyk når det kommer til julemat, da alle har sin egen vri og tradison på ting.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg