Lammerull:
Lag en krydderblanding av:
1 ts hver av malt nellik
ingefær
muskatnøtt
pepper
allehånde
2-3 ts salt
2 ts gelatinpulver.
Gni det inn på lammesiden. Legg på så mye avskjær det er plass til, eller kjøp litt ekstra lammekjøtt i butikk om en ikke har et helt slakt som her.
Rull stramt sammen og sy.
La kyddderet trekke inn i kjøleskap over natta.
Ta ut og pakk rullende inn i klede/ gassklut, knyt godt til m hyssing rundt rullen, trekk i lettsaltet vann, med løk gjerne laubærblad og hel pepper, på ca 80 gr i en drøy time pr kilo.
Vi brukte termometer i rullen og tok de ut på 70 gr.
Våre trakk i lammekrafta som allikevel sto på ovnen og det ble supert.
Legg i press på ca 4/5 kg til rullen er avkjølt.
Vi bruker ildfastform med murstein oppå. Klipp opp og smak.
Frys ned i porsjoner.
Dette er vår fremgangsmåte, er veldig ydmyk når det kommer til julemat, da alle har sin egen vri og tradison på ting.
Så deilig dette ser ut 🙂
Tusen takk Victoria😊✨