Moussaka :
Del 2 stk auberginer på langs i skiver, dryss over salt slik at bitterstoffene blir borte.
Lag så en kjøttblanding av:
2 fedd hvitløk
1 hakket løk surret i olje
tilsett lammekjøttdeig og brun lett
ha i 1 boks tomater
1 ss tomatpure
salt
pepper
oregano og litt kanel og la det småputre i ca 30 min.
Lag vanlig hvitsaus og rør inn 2 egg når den er blitt litt avkjølt.
Tørk av auberginene og stek de lett gyldne.
Legg auberginer, kjøttblanding og hvitsaus lagvis, avslutt med hvitsaus og stek på 200 gr til gylden.
Viktig å la den hvile så den får satt seg.
Her confiterte jeg i tilegg noen små tomater i olivenolje, med litt salt og pepper i ovnen på 70 gr i et par timer.
En deilig smak av sommer og reiser i kjøkkenet☀️
2 kommentarer
En god mousakka er en virkelig nytelse. Må teste denne oppskriften ja 🙂
Ha en god søndag.
Så hyggelig, tusen takk, ja dette er kos. En finfin søndag til deg😊💛🍴