Moussaka 💛

Moussaka : 

Del  2 stk auberginer på langs i skiver, dryss over salt slik at bitterstoffene blir borte.

Lag så en kjøttblanding av: 

2 fedd hvitløk

1 hakket løk surret i olje

tilsett lammekjøttdeig og brun lett

ha i 1 boks tomater

1 ss tomatpure

salt

pepper

oregano og litt kanel og la det småputre i ca 30 min. 

Lag vanlig hvitsaus og rør inn 2 egg når den er blitt litt avkjølt. 

Tørk av auberginene og stek de lett gyldne. 

Legg auberginer, kjøttblanding og hvitsaus lagvis, avslutt med hvitsaus og stek på 200 gr til gylden. 

Viktig å la den hvile så den får satt seg.

Her confiterte jeg i tilegg noen små tomater i olivenolje, med litt salt og pepper i ovnen på 70 gr i et par timer.

En deilig smak av sommer og reiser i kjøkkenet☀️

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg