Anderilette
Anderilette er enkelt og nydelig på skiva til jul da den minner om en smørbar sylte. Veldig kjekt for de av oss som ikke kan nyte svin er det også.
Her kokte vi ca 1 kg andelårkjøtt uten bein i 250 gr andefett.
Tilsatte 5 fedd hvitløk og en kvast timian.
Kok til mørt og ta opp kjøttet med hullsleiv, ta ut hvitløken og timian, riv kjøttet godt fra hverandre, tilsett andefett og kna det godt inn med hendene ( beste håndkremen dette). Når kjøttet klemmes i hendene skal du vri ut fett. Smak til med salt og pepper og stapp det godt ned i krukker/glass, dekk så oppå med 1-2 cm andefett og sett på lokk. Etter et døgn i kjøleskap har du deilig rilette, nydelig med syltet løk, agurker, rødbeter, sennep…♥️
Denne fryser vi også, og husk å sile av og oppbevar resten av fettet om det blir noe tilovers😊
#anderilette#pålegg#småretter#julepålegg