BORSJTSJ, DEILIG RØDBETSUPPE

 

Borsjtsj denne suppen med det rare navnet, russisk, det er bare en rødbetsuppe.

Vi er glade i supper, spesielt på hytta. Der er det alltid ekstra kos med suppe, sommer som vinter. En av favorittene er den første neslesuppa om våren. Etterfulgt av deilig løpstikkesuppe, kjærlighetsurten litt senere. Så deilig fiskesuppe med fjordens fangst. Skvallerkålsupppe, og ramsløksuppe. Ved midtsommer, strandkålsuppe, og deilig strandkrabbesuppe….

Tenk at suppe kan sette igang slik lengsel etter de ulike årstider, for fersk suppe, ertesuppe, blomkålsuppe, løksuppe, bønnesuppe, linsesuppe, gulrotsuppe, gresskarsuppe…. er helårsgleder, til middag, lunsj og kvelds.

Ikke rart vi har eventyret om å koke suppe på en spiker.

Her er uansett et supperåd fra meg, en suppe med et bilde fra hytta fra en del år tilbake, men kanskje mer aktuell enn noen gang her til lands.

BORSJTSJ

Ha:

1 hakket løk

2 poteter

3 gulrøtter

5 rødbeter

1/2 strimlet hvitkål

2 fedd hvitløk i en kaserolle og surr i olje.

Start med løken så grønnsakene.

Ha i litt timian og hell over 1 l kraft/ buljong, gjerne grønnsaks og 1-2 ss rødvinseddik.

Kok inn til rødbetene er møre, smak til med salt og pepper, server med en klatt rømme og finhakket persille.

En lettere variant av denne Russiske deilige suppen💚

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg