Brandade
1/2 kg utvannet klippfisk
4 dl melk
1/2 rødløk
1/2 fennikel i skiver
1 kvast timian
5 hele pepperkorn
1 laurbærblad
3 store fedd hvitløk
2-3 ts Losens fiskekrydder
Brødsmuler, panko el grilljermel
2 dl revet Gruyere
2 dl revet parmesan
Oliven, her fra Gaea, så mange du vil
Sitronsaft
Event salt
Kok opp melkeblandingen med fisken og fennikelen i, trekk den av platen og la den trekke i 15-20 min.
Potetmos
1/2 kg poteter
1/2 dl olivenolje
Kok, mos å spe med oljen og melken fra klippfisken.
Legg fisken i en kjele med litt olivenolje og riv den med to gafler.
Tilsett fisken og fennikelen i potetene sammen med:
rødløken
oliven
hvitløken
sitronsaft
Gruyere
Smak til med
Losens fiskekrydder
salt
pepper
cayennepepper.
Legg alt i ildfast form, gjerne porsjonsformer og dyss over litt brødsmuler og revet parmesan.
Gratiner på 200 gr til gyldent.
Server med brød etter valg, og gjerne en frisk salat med vineagrette til.
Vi ville ha denne ekstra frisk og brukte derfor litt hakket frisk løk,hvitløk, sitronsaft og cayennepepper i.
Denne er laget etter inspirasjon fra min fars blogg og litt fra eget hode.
Deilig rett og slett, denne middelhavsretten med Fransk opphav, og som har sine variasjoner i land som lager mye tørrfiskretter.
Bacalaoens herligheter, og en av de er denne🐟