Brandade

Brandade

1/2 kg utvannet klippfisk

4 dl melk

1/2 rødløk

1/2 fennikel i skiver

1 kvast timian

5 hele pepperkorn

1 laurbærblad

3 store fedd hvitløk

2-3 ts Losens fiskekrydder

Brødsmuler, panko el grilljermel

2 dl revet Gruyere

2 dl revet parmesan

Oliven, her fra Gaea, så mange du vil

Sitronsaft
Event salt

 

Kok opp melkeblandingen med fisken og fennikelen i, trekk den av platen og la den trekke i 15-20 min.

Potetmos

1/2 kg poteter

1/2 dl olivenolje

 

Kok, mos å spe med oljen og melken fra klippfisken.

Legg fisken i en kjele med litt olivenolje og riv den med to gafler.

Tilsett fisken og fennikelen i potetene sammen med:

rødløken

oliven

hvitløken

sitronsaft

Gruyere

Smak til med

Losens fiskekrydder

salt

pepper

cayennepepper.

Legg alt i ildfast form, gjerne porsjonsformer og dyss over litt brødsmuler og revet parmesan.

Gratiner på 200 gr til gyldent.

Server med brød etter valg, og gjerne en frisk salat med vineagrette til.

Vi ville ha denne ekstra frisk og brukte derfor litt hakket frisk løk,hvitløk, sitronsaft og cayennepepper i.

Denne er laget etter inspirasjon fra min fars blogg og litt fra eget hode.

Deilig rett og slett, denne middelhavsretten med Fransk opphav, og som har sine variasjoner i land som lager mye tørrfiskretter.

Bacalaoens herligheter, og en av de er denne🐟

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg