Kålpudding, svensk tradisjonsmat.

 

Svensk  husmanskost 😊

 

KÅLPUDDING:

Her har jeg blandet 1 kg karbonadedeig med:

1 ts salt

litt kalvefond

ca 1dl fløte

2 dl vann

4 ss brødsmuler

pepper og en halv hakket løk.

 

Kålen stekes i omganger, bruk ca 1 kg kål til 500 gr malt kjøtt, med smør og ca 1/2 ts lys sirup i hver omgang.

Så skal halvparten av kålen vendes i farsen og resten av kålen fordeles under og over farsen i ildfast form.

Inn i ovn på 175 gr i ca 40 min.

Servér med poteter, brun saus fra bunnen og tyttebær.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg