Sirup av mjødurt, og den smaker sommer, honning, blomster…. Det er en glede å gå i vår vakre natur, plukke blomster, se bier, humler, veps gjøre sin innsats for oss🌺
Oppskrift:
Ca 15 blomsterklaser uten at de er fullt utsprungne ( som små perler)
7 dl vann og 3 sitronskiver kokes i ca 1/2 time.
Sil av og kok inn med 3 dl sukker, gjerne kokosblomstsukker og 1 1/2 dl brunt sukker til sirupen drypper fra en kald skje, slik at du kan telle til 1003, mellom hvert drypp.
Hell over på varm ren flaske el glass ( vask flaske el glass og la de ligge i ovn på 100 gr i minst 1/2 time)
Nyt når den blir kald til f.eks ristet brød med ost som chevre, Camenbert, blåmugg, grønnmuggoster… På iskrem, pannekaker, på varme frukter og bær..
Husk: Denne planten må som med alt annet, være noe en er sikker på hva er før en bruker den💖☀️💖
Dette ble ca 1/2 liter ferdig sirup, og mer skal det bli… etterhvert 🙂
Mat fra naturen.
Herlig å se etter hvært hva som kan anvendes fra naturens spisskammmer…
Ja, det blir en lidenskap og er så gøy 🥰
hei, hva gjør jeg galt når sirupen min sukrer seg? mvh. Mona