Squash og aubergineform.

En kom i form rett💚

En mix mellom lasagne og mousssaka kanskje? 

Del  1 squash/zucchini og 1 skrelt aubergine i skiver og dryss over litt salt på hver sin tallerken. Salt fordi det trekker ut bitterstoffer fra auberginen, og fordi den trekker ut veske fra squash’en slik at denne formen ikke blir for fuktig. 

Imellomtiden surres:

1 hakket løk og 3 fedd grovhakkede hvitløk mykt i olivenolje, før 400 gr kyllingkjøttdeig får bli med. 

Så tilsettes 1-2 ss tomatpure’ og 1 boks hakkede tomater.

En kvast rosmarin får putre med før det smakes til med litt salt og pepper, el litt fond av kylling/kalv … . 

Deretter lages vanlig hvitsaus av :

2-3 ss smør og mel

spedd med 4 dl skummet melk

tilsatt 3 ss revet parmesan

smakt til med salt, pepper og muskatnøtt. 

Legg så squash og aubergine ( som du skyller og tørker av)  i bunnen av en ildfast form, annenhver, dvs her legger jeg 2 skiver squash pr skive aubergine på taksteinsvis, fortsett med kyllingkjøttsausen, hvitsaus lagvis, avslutt med hvitsaus toppet med litt revet parmesan og stek på 200 gr i ca 15 min til gyldent. 

Server med en frisk salat med sennep og sitronvinaigrette, og brød om du vil.

Gøy med litt frihet på kjøkkenet, fornøyde mot/inntakere er alltid bra.

Dette er en rett jeg satte sammen da barna var små, grønt som smaker, brukte også kjøttdeig og karbonadedeig den gang.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg