Påskelam og tradisjoner☀️Lammelår som nesten lager seg selv😎

Påskelam og tradisjoner☀️

 

I vår familie har tradisjoner alltid vært viktige, men ingen regel uten unntak.
Ting endrer seg, men påskelammet på selve påskeaften har stort sett vært uendret de siste 30 årene.

Påskelam er nok tradisjon for veldig mange.

 

Her er vårt påskelår:

Gni inn låret med salt, pepper og olivenolje.
Legg det på rist over langpanne.
Ha rosmarin i langpanne sammen med hvitløkskløfter med skallet på.
Vi bruker 2 hele hvitløk.
I mange år lagde vi lommer i låret til rosmarin og hvitløken, men enkelte synes det blir litt kraftig i kjøttet, en velger selv og i forhold til gjestene sitt ønske💚

 

Del opp grønnsaker som:
sellerirot
persillerot
gulrot
pastinakk

1 purre
1-2 løk
Beter av ymse slag.
Noen poteter bruker vi også.

Langstek låret på ca 120 gr til kjernetemperatur på 58 gr.

 

Alt det grønne får være med i formen fra start, vend alt i olivenolje, salt, pepper og ha over saften av sitron.
Litt honning er også godt.
Vi varierer litt.
Noen ganger er de klare på likt.
Eller du kan legge grønnsakene inn etter at lammet har stått en stund om det er et veldig stort lår.
Dette er bare noen tips til hvordan vi lager det.
Som tilbehør lager vi en deilig aioli, siden vi bruker hvitter av egg til påskens dessert i form av pavlova.
Vi kaller den Påsklova.
Den blir pyntet av den som har lyst.

Så etter en skitur, tur ved kyst el skog.
Eller etter en dag i solveggen, kan middagen som nesten lager seg selv, nytes☀️

Oppskrift på majones:

Her bruker du 2 fedd hvitløk i stedet for estragon.

Majones med estragon

2 kommentarer

    1. Ser godt ut dette 🙂
      Hvor lang tid tar det sånn cirka til låret når kjernetemperaturen på 58 grader?
      Greit å vite sånn omtrent hvor mye tid man skal beregne til middagen er klar med tanke på andre ting den dagen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg